Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
12.02.2018

Menestystä hiihtosuunnistuksen arvokisoista

Bulgarian Velingradissa käytiin hiihtosuunnistuksen aikuisten ja nuorten 17-vuotiaiden EM-kilpailut sekä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut 3.-8.2.2018. Suunta Jyväskylästä oli vahva edustus Suomen joukkueissa, ja mitaleitakin päästiin juhlimaan.

Misa Tuomalan viikko miesten EM-kisoissa oli vakuuttavaa menoa.Henkilökohtainen EM-mitali oli kahdella matkalla pienestä kiinni, mutta tällä kertaa sekunnit eivät olleet Misan puolella: sprintissä tuloksena neljäs ja keskimatkalla kuudes sija. Viestissä Misa saalisti EM-pronssia yhdessä Tuomas Kotron ja Tero Linnainmaan kanssa. Misa oli kaikissa henkilökohtaisissa kisoissa paras suomalainen. Tämän vuosisadan ykköstykkimme Janne Häkkisen ruuti ei ollut Bulgariassa kuivimmillaan, katsotaan mitä kevät tuo tullessaan.

Nuorissa Samuli Peltola ja Veera Klemettinen pääsivät juhlimaan Suomen joukkueissa kultamitalia päätöspäivän viesteissä. Lisäksi Samuli sai henkilökohtaisessa kisassa hopeaa keskimatkalta. Samulin loistavasti sujunutta kisaviikkoa täydensi vielä kaksi viidettä sijaa sprintistä ja pitkältä matkalta. Veerakin oli viikkonsa tyytyväinen. Kultamitalin lisäksi plakettisijat, keskimatkalla neljäs ja pitkällä matkalla  viides, antoivat Veeralle aihetta iloon. Maiju Kovasen MM-kisat eivät sujuneet samaan malliin kuin hienosti mennyt Nordic Junior Meeting pari viikkoa aikaisemmin, mutta toivat taas rutkasti kokemusta maastopankkiin tulevia vuosia varten.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättalven SM-kisoja ja maailmancupia.